5 ideeën voor Helmet – de keuze is aan u!

Tijdens onze laatste workshops hebben jouw buren 5 ideeën geselecteerd uit de 40 voorgestelde ideeën op het platform. Samen hebben we ze herwerkt en concreter gemaakt. Nu is het aan u: geef HIER uw mening over deze 5 voorstellen!

 • Verbetering signalisatie kruising Helmetsesteenweg en Waelhemstraat
  Het is op deze kruising voor weggebruikers niet duidelijk wie er voorrang heeft. Door het verbeteren van de signalisatie (bijv. door borden of markeringen op de weg) kan dit kruispunt veiliger worden, ook voor de fietsers die de tramsporen moeten oversteken.

 • Alternatieve fietsroutes om de Helmetsesteenweg te vermijden
  De Helmetsesteenweg is een drukke straat met weinig ruimte voor fietsers. Door alternatieve routes d.m.v. visualisaties aan te brengen (bijv. door borden of markeringen), kunnen fietsers Helmet op een veiligere manier doorkruisen.

 • Sensibiliseringscampagne voor de aanwezigheid van kinderen in de straat
  Op sommigen plekken maken veel kinderen gebruik van de straat. Om de verkeersveiligheid te vergroten, zouden automobilisten duidelijk geïnformeerd moeten worden over de aanwezigheid van kinderen. Deze sensibiliseringscampagne kan samen met kinderen gemaakt worden, bijv. door kinderen tekeningen en borden te laten maken die in een straat worden geplaatst.

 • Vernauwen van de straat d.m.v. een pop-up tent op een parkeerplek
  De brede straten in Helmet (bijv. Huart Hamoirlaan) nodigen automobilisten uit om het gaspedaal in te drukken, terwijl deze in een zone 30 liggen. Het vernauwen van de straat door tijdelijk een tent op een parkeerplek te plaatsen zal de snelheid van automobilisten kunnen verminderen.

 • Snelheidsmeters die de snelheid visualiseren d.m.v. smileys
  Overdreven snelheid is geen onbekend probleem in Helmet. Een deel van de automobilisten heeft echter niet door dat ze te hard rijdt. Door een tijdelijke snelheidsmeter op plekken te plaatsen waar vaak hard wordt gereden (bijv. Helmetsesteenweg), worden automobilisten d.m.v. smileys geïnformeerd over hun snelheid en of deze boven (☹) of onder (😊) het limiet is.